Implantatstudie fick nobben
Etiköverprövningsnämnden satte stopp för den planerade studien.

Implantatstudie fick nobben

5 aug 2013
Dela artikeln
Etiköverprövningsnämnden säger nej till tandläkarens ansökan om att utföra en studie om implantatbehandling på tandlösa patienter. Nämnden anser att han inte har tillräcklig kompetens.

Av tandläkarens ansökan framgår det att han är privatpraktiker, men också doktorand vid Malmö högskola.

I studien vill han jämföra två etablerade metoder för implantatbehandling på tandlösa patienter vid sin egen klinik. Studien skulle genomföras tillsammans med två forskningscenter i Italien, men var inte tänkt som ett doktorandarbete.

Etiköverprövningsnämnden anser dock att tandläkaren, som går första året på doktorandutbildningen, inte har den vetenskapliga kompetens och erfarenhet som krävs för denna studie. De italienska forskarna kan inte godtas som ansvariga för den del av studien som utförs i Sverige.

Text: Mats Karlsson

Foton/Illustrationer: Foto: Colourbox

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch