Implantattjänst läggs ner

28 aug 2012
Dela artikeln
Tandläkarförbundets tjänst ”Sök implantatdokumentation” läggs ner den 31 augusti.

Söktjänsten på förbundets hemsida har varit i drift sedan november 2009 och kom till i efterdyningarna av de uppmärksammade turerna kring Nobel Direct. Tanken var att medlemmarna skulle kunna gå in på sidan på webben och söka information om olika implantatsystem.

Men söktjänsten har inte blivit någon succé; den har inte använts av medlemmarna i den utsträckning som förbundet hade förväntat sig, och förbundsstyrelsen, FS, har därför beslutat att lägga ner den. Att utveckla tjänsten skulle kräva allt för stora resurser och behovet av vetenskaplig dokumentation och annan information om implantatsystem finns tillgänglig på annat håll, bland annat hos de olika implantatföretagen.

Fyra företag har varit med i söktjänsten: Astra Tech, Straumann, Nobel Biocare och Neoss. Vid ett telefonmöte med representanter från förbundet och FS framkom det att företagen delar FS uppfattning att det rimligaste är att avveckla söktjänsten. En utveckling av tjänsten skulle innebära för stor insats från alla inblandade, och företagen upplever att de tandläkare som behöver dokumentation tar direkt kontakt med företagen.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch