Ingen höjd säkerhet på Svenska Mässan

Terrordåden i Paris 14 nov 2015
Dela artikeln
Den svenska polisen har i spåren av terrorattackerna i Paris höjt vaksamheten och framför allt i storstadsregionerna ökat säkerheten kring vissa strategiska objekt. Om man också ökat bevakningen kring Svenska Mässan i Göteborg där besökarantalet på riksstämman/Swedental under fredagen var över 7000 vill polisen inte kommentera.

– Det vore ju obegåvat av oss att gå ut i medierna och berätta vad vi gör, säger Sven Gustavsson, presstalesperson på polisen i Västra Götaland när Tandläkartidningen pratar med honom på lördagsförmiddagen.

– Men polisen nationellt har beslutat om höjd vaksamhet och det beslutet följer vi i regionerna. Vi hade redan tidigare hög vaksamhet, men nu ökar vi den ytterligare.

Från Svenska Mässan har man inte funnit anledning att sätta in fler vakter eller öka säkerheten med anledning av händelserna i Paris.

Text: Örjan Björklund

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch