Internationell kongress i Stockholm hyllar Brånemark
EAO:s ordförande professor Björn Klinge hälsade kongressdeltagarna välkomna till Stockholm. Foto: EAO

Internationell kongress i Stockholm hyllar Brånemark

Stormöte 24 sep 2015
Dela artikeln
Idag inleddes den internationella EAO-kongressen i Stockholm. Kongressen är i år särskilt inriktad på att hedra professor Per-Ingvar Brånemark.

Det är i dagarna 50 år sedan Per-Ingvar Brånemark opererade den första patienten med tandimplantat och introducerade det han kallade ”osseointegration”. När EAO, the European Association of Osseointegration, denna gång håller sin årliga kongress i Sverige uppmärksammas Per-Ingvar Brånemarks gärning med ett specialprogram.

Mötet som äger rum på Stockholmsmässan i Älvsjö beräknas locka 2500 deltagare från 72 länder.

Professor Björn Klinge är ordförande i EAO under åren 2014-2016, och leder tillsammans med professor Ann Wennerberg – båda från Odontologiska fakulteten i Malmö – den vetenskapliga kommitté som ansvarar för programmet under konferensen.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch