IVO säger nej till mejl med journaluppgifter

E-post 1 feb 2018
Dela artikeln
Folktandvården Stockholms län AB får kritik från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att journaluppgifter har skickats till patienter som e-post.

Folktandvården Lidingö skickade e-post som innehöll sekretessbelagd information till en patient. Mannen upplevde det som kränkande och anmälde saken.

IVO konstaterar att personalen som mejlade till patienten följde folktandvårdens rutiner, men gör bedömningen att vårdgivarens rutiner för kommunikation med patienter genom e-post inte överensstämmer med gällande lagstiftning.

IVO hänvisar till Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om journalföring och behandling av personuppgifter i hälso- och sjukvården.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch