Jan Lindhe får kejserlig medalj
Jan Lindhe får sin medalj vid en ceremoni på japanska ambassaden i januari.

Jan Lindhe får kejserlig medalj

22 nov 2013
Dela artikeln
Professor emeritus Jan Lindhe tilldelas ”the Order of the Rising Sun, Gold Rays with Neck Ribbon” av Hans Majestät Kejsaren av Japan.

Jan Lindhe får utmärkelsen för sitt ”enastående bidrag för ökad förståelse om Japan i Sverige”.

– Det är en stor ära att få ta emot denna orden. Jag har haft ovanligt lång relation med Japan och det japanska tandvårdssystemet, säger Jan Lindhe till Sahlgrenska akademins e-nytt.

Jan Lindhe är professor emeritus i parodontologi vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Han har samarbetat med Japan i olika tandvårdsfrågor i över 40 år och håller fortfarande kurser och föreläsningar i landet på årliga resor.

Den japanska orden delas ut till personer som gjort framstående insatser för Japan inom till exempel internationella relationer. Tidigare år har bland andra skådespelaren Clint Eastwood och sångaren Peter Shelley tilldelats medaljen.

 

Text: Linda Persson

Foton/Illustrationer: Foto: Monica Havström/ Sahlgrenska akademin

Dela artikeln
Taggar:
  1. Kommentar från Martin 25 november 2013:

    Stort grattis!

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch