Jönköping satsar på unga med dålig tandhälsa

28 aug 2013
Dela artikeln
Barn och ungdomar upp till 19 års ålder och med god tandhälsa ska kallas mer sällan till tandvården för undersökning i Jönköpings län. Resurserna ska i stället riktas hårdare mot dem som har sämre tandhälsa.

I dag finns ett program för intervall för kallelser, men detta behöver enligt verksamhetschef Kerstin Gustafsson stramas upp.

– Vi har arbetat med detta i flera år, men det tar tid att få genomslag för förändringarna i hela organisationen, säger hon.

Barn och ungdomar med sämre tandhälsa har hittills kallats för kontroll varje år, och så ska det bli även i fortsättningen, men de som har god oral hälsa kommer fortsättningsvis att kallas i intervallet 18-24 månader.

Men även kallelseintervallet för vuxna kommer att stramas upp.

– Intervallen ska bli tätare för dem som har sämre tandhälsa. Det handlar om att satsa våra resurser där de behövs bäst, förklarar Kerstin Gustafsson.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch