Nio av tio missar STB

25 feb 2014
Dela artikeln
Det särskilda tandvårdsbidraget, STB, når betydligt färre än regeringen hade räknat med. Det visar siffror från Försäkringskassan.

När STB infördes för drygt ett år sedan uppskattade regeringen att drygt 285 000 personer hade rätt att utnyttja bidraget på 600 kronor per halvår. Men så har det inte blivit; knappt 22 000 personer har fått stöd, det vill säga nio av tio berättigade har inte utnyttjat bidraget.

– Vi vet inte orsakerna, men tänkbara förklaringar är att alla inte har råd med tandvård trots stödet, det kan också bero på att informationen inte har nått fram till patienterna eller vårdgivarna, säger Birgitta Rosengren, chef för enheten för vård- och aktivitetsstöd på Försäkringskassan.

Läs mer i Tandläkartidningen nr 4, som kommer ut den 13 mars.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch