KI inför uppförandekod för alla anställda
Anders Gustafsson, dekan vid forskarutbildningen, är en av dem som drivit på införandet av en uppförandekod. Foto: Karolinska institutet

KI inför uppförandekod för alla anställda

Regler 20 mar 2015
Dela artikeln
Karolinska institutet har tagit fram en uppförandekod som ska skrivas under av alla anställda. Syftet är att minska diskriminering.

Uppförandekoden är en del av ett systematiskt arbete för att komma tillrätta med att många doktorander känner sig trakasserade och diskriminerade under sin tid på KI.

– Vi måste ha en nollvision för det här. Uppförandekoden är en del av flera åtgärder som vi gör nu, säger Anders Gustafsson, professor i parodontologi och dekan vid forskarutbildningen.

Uppförandekoden är inte juridiskt bindande, meningen är istället att den ska ge en tankeställare och få personer att rannsaka sitt eget beteende.

Är det inte självklart att alla ska behandlas lika och på ett bra sätt?

– Ja det tycker jag också. Men det är tydligen inte så självklart som det borde vara.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch