Klinikförsäljning i Skåne drar ut på tiden

17 okt 2012
Dela artikeln
Försäljningen av nio kliniker som folktandvården i Skåne ska sälja drar ut på tiden. Hittills har bara två av klinikerna sålts.

I våras beslutade folktandvården att sälja nio små kliniker i Skåne.

Nu är det klart att Anders Elner, tandläkare i Älmhult, köper folktandvårdens klinik i Lönsboda för 150 000 kronor.

Kliniken har fyra behandlingsrum och är enligt Anders Elner välutrustad. Han tar över lokalerna den 1 november och efter en viss renovering börjar han ta emot patienter. Men det är oklart hur många patienter det blir eftersom folktandvården behåller sin personal och sitt patientarkiv.

– Till en början kommer jag att arbeta deltid i Lönsboda, sedan får vi se. Det är bara två mil mellan klinikerna, så det finns möjlighet till synergieffekter, säger han.

Även försäljningen av kliniken i Fjälkinge är klar. Ingvar Olbée, delägare i Dental Human AB i Klintehamn, köper kliniken för 400 000 kronor.

De andra kliniker som säljs ligger i Veberöd, Örkelljunga, Ljungbyhed, Degeberga, Smygehamn, Tyringe och Bjärnum.

Försäljningen av flera kliniker kommer att vara klar inom kort, enligt Louise Roberts, ansvarig för försäljningen vid Region Skånes avdelning för produktionsstyrning.

Enligt planerna ska kvicksilversaneringarna av klinikerna vara färdiga den 1 november och de nya ägarna ska kunna tillträda lokalerna då.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch