Kliniker i Skåne läggs ned

8 jan 2013
Dela artikeln
Folktandvården lägger ned klinikerna i Smygehamn och Veberöd.

Folktandvården i Skåne beslutade i våras att sälja nio små kliniker i Skåne. Sju kliniker såldes under hösten och vintern 2012, men i slutet av december informerade folktandvården hyresvärdarna till klinikerna i Smygehamn och Veberöd att tandvårdsklinikerna på orterna inte kommer att drivas vidare.

– Vi hade flera intressenter men i slutändan bedömdes befolkningsunderlaget i Smygehamn att vara för litet. I Veberöd var det framförallt svårigheter att anpassa lokalen som var hämskon, berättar Louise Roberts, ansvarig för försäljningen vid Region Skånes avdelning för produktionsstyrning.

Sju kliniker såldes

I november köpte Ingvar Olbée, delägare i Dental Human AB i Klintehamn, kliniken i Degeberga för 35 000 kronor. Det var den andra kliniken som Dental Human AB tog över från folktandvården. I mitten av oktober köpte Ingvar Olbée kliniken i Fjälkinge för 400 000 kronor.

I november blev det också klart att Tim Anle (Tim Makhaev) fick köpa kliniken i Tyringe för 500 000 kronor. Han har tidigare arbetat på folktandvården i Perstorp.

Följande blev klart i oktober:

* Michal Wachalski, tidigare folktandvårdstandläkare, köpte kliniken i Ljungbyhed för 800 000 kronor.

* Mihaela Anton, tandsköterska, tog över tandvårdskliniken i Örkelljunga för 300 000 kronor.

* Magnus Steen, tidigare tandläkare inom folktandvården, köpte kliniken i Bjärnum för 40 000 kronor.

* Anders Elner, tandläkare i Älmhult, köpte kliniken i Lönsboda för 150 000 kronor.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch