Läkemedelsverket ser över sina riktlinjer om fluor
En kartläggning ska ge stöd för eventuellt nya riktlinjer vad gäller fluoranvändning. Foto: Colourbox

Läkemedelsverket ser över sina riktlinjer om fluor

översyn 4 dec 2014
Dela artikeln
Läkemedelsverket genomför just nu en kartläggning av sina rekommendationer för användningen av produkter som innehåller fluor.

Kartläggningen ska visa om verket behöver ändra sina rekommendationer på något sätt. Orsaken till genomgången är att antalet fluorprodukter, till exempel munsköljmedel, och marknadsföringen kring dessa till synes har ökat.

– Vi har egentligen inga riktlinjer idag mer än att du bör borsta tänderna med fluortandkräm och lyssna till din tandläkare. Nu vill vi se över om vi behöver komma med tydligare riktlinjer eller rekommendationer när det gäller användandet av flera fluorprodukter samtidigt, säger Tomas Byström, utredare på enheten för kosmetiska produkter på Läkemedelsverket.

Kartläggningen beräknas vara klar under våren 2015.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch