Landstingsanställda varnas för att rösta rött
Fel röst kan kosta dig jobbet, enligt Moderaterna.

Landstingsanställda varnas för att rösta rött

3 feb 2014
Dela artikeln
Moderaterna i Stockholms läns landsting varnar alla anställda inom landstinget för att rösta på Socialdemokraterna.

En vänsterregering skulle enligt Moderaterna ”chockhöja” arbetsgivaravgiften för anställda som är under 25 år. Det skulle innebära att kostnaderna för yngre medarbetare skulle öka så mycket att många unga riskerar att få sparken.

” … för en stor arbetsgivare som Stockholms läns landsting riskerar en vänsterregering att bli en mycket dyrköpt historia”, skriver Moderaternas Kristoffer Tamsons i ett öppet brev som publicerats på landstingets hemsida.

”Känns lite desperat”

Chaim Zlotnik, lokalavdelningsordförande på Tjänstetandläkarna i Stockholm tar brevet med en axelryckning.

– Det känns lite desperat och förvånande att en Stockholmspolitiker från ett alliansparti känner sig nödd att skriva ett sådant brev.

–    Men han har givetvis både en rättighet och som politiker en skyldighet att uttrycka sina åsikter. I brevet redovisar han sin sanning om vad som kommer att hända vid ett eventuellt maktskifte.

Text: Linda Persson

Foton/Illustrationer: Colourbox

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch