Lars Frithiof får medalj
Lars Frithiof har bland mycket annat engagerat sig för tandvård till hemlösa och varit ordförande i Tandläkarförbundets etiska råd. Foto: Marie Ullnert Lars Frithiof har bland mycket annat engagerat sig för tandvård till hemlösa och varit ordförande i Tandläkarförbundets etiska råd. Foto: Marie Ullnert

Lars Frithiof får medalj

26 apr 2012
Dela artikeln
Lars Frithiof, specialist i oralkirurgi och parodontologi samt tidigare lärare vid tandläkarhögskolan vid KI, Huddinge, hedras med Svenska Tandläkare-Sällskapets förtjänstmedalj.

Lars Frithiof föddes 1936 och tog sin tandläkarexamen 1960.

Hans meritförteckning är lång; bland annat arbetade han under drygt 20 år halvtid som lärare i olika tjänsteställningar vid KI, resterande tid som privattandläkare, därefter som lektor vid avdelningen för parodontologi, där han också blev tillförordnad professor.

Mellan åren 1997-2005 var han ordförande i Tandläkarförbundets etiska råd och initiativtagare till den årliga Etikdagen.

Han engagerade sig för tandvård till hemlösa under åtta år, ett arbete för vilket han hedrades med ett pris från Svenska Tandläkare-Sällskapet 2005. Han delade priset med Patricia De Palma.

Förutom att njuta av pensionärstillvaron fortsätter han engagemanget som ordförande i Svenska Tandläkare-Sällskapets museienämnd, vilket innebär ett övergripande ansvar för de odontologiska samlingarna vid museet i Kista norr om Stockholm.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch