Ledningen till Almedalen trots sparkrav
Det kommande besöket i Almedalen ser tandvårdsdirektör Agneta Bartoll som ett sätt att utveckla kompetensen inom ledningen. Foto: Linda Persson

Ledningen till Almedalen trots sparkrav

mingel 29 sep 2014
Dela artikeln
Folktandvården i Jönköping skickar hela ledningsgruppen till Almedalen på Gotland nästa sommar – samtidigt som folktandvården har stora sparkrav på sig.

De senaste åren har folktandvården tvingats arbeta under stora sparkrav, både inom allmän- och specialisttandvården. På tre år har allmäntandvården måst spara 15 miljoner kronor och specialisttandvården lika mycket.

Men trots sparkraven har folktandvården bestämt att skicka hela ledningsgruppen till Almedalsveckan nästa sommar.

– Från fackligt håll har vi inte diskuterat frågan, men det är klart att det sticker i ögonen på många anställda. Samtidigt förstår jag att folktandvården vill synas och ta upp aktuella frågor, kommenterar Christina Berglund, vice ordförande i Jönköpings TT-avdelning.

”Viktigt att vi deltar”

Tandvårdsdirektör Agneta Bartoll ser besöket i Almedalen som ett sätt att utveckla kompetensen inom ledningen.

– Eftersom valet är avklarat kommer mer fokus att ligga på vårdfrågor än på politik. Det är viktigt att vi deltar och skaffar oss mer information om det som pågår inom vårdområdet.

Hon anser inte att kostnaden för besöket på Gotland är avskräckande högt:

– Vi kommer att hyra ett hus, laga mat själva och cykla in till evenemangen, som är gratis.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch