Malmötandläkare åtalas för bedrägeri

24 jun 2014
Dela artikeln
En tandläkare i Skåne åtalas för grovt bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

Mannen har varit anställd på en privat tandvårdsklinik i Malmö. Enligt stämningsansökan har han under samma period och på samma klinik även behandlat patienter inom sin egen firma och begärt tandvårdsersättning från Försäkringskassan till den egna firman. Han har inte haft arbetsgivarens tillstånd att göra så.

Enligt Försäkringskassan har han, utan att ha varit berättigad till det, sökt och fått tandvårdsstöd på sammanlagt nästan 600 000 kronor för en rad patienter. Det rör sig om patienter som inte har betalat patientavgifter och i vissa fall om patienter som inte har fått den behandling han har påstått.

Förutom grovt bedrägeri åtalas tandläkaren för trolöshet mot huvudman.

Tandläkaren är misstänkt för brott med ett lägsta straff på sex månaders fängelse. Därför riskerar han även att få näringsförbud.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch