Mer tid för ledarskap
Malmöexamen, Folktandvården Gävleborg, England, privatpraktiserande tandläkare i Bollnäs – karriären i korthet för Thomas Alfredsson, 43. Foto: Fredrik Mårtensson

Mer tid för ledarskap

Klinik & Praktik 7 okt 2019
Dela artikeln
Under sina tio år som privattandläkare i Bollnäs har ledarskap varit en central fråga för Thomas Alfredsson. Strategier behövs för att möta konkurrensen om arbetskraft och utveckla företaget. En lösning blev att halvera tiden med patienterna.

–Ambitionen är att jobba kliniskt högst 50 procent av arbetstiden. Med tio anställda behöver jag få mer tid att jobba strategiskt och utveckla företaget, säger 43-­årige Thomas Alfredsson när han tar emot i lokalerna i det gamla tingshuset i Bollnäs.

Tandvård i Bollnäs
  • TA tandvård i Bollnäs startades 2009 av Thomas Alfreds­son och omsätter 10,3 miljoner kronor (2017).
  • I Bollnäs bildar tre privata tandvårdskliniker en form av triangel kring centrum, med TA tandvård som granne till järnvägsstationen. Närmare centrumtorget finns folktandvårdens klinik.

Text: Fredrik Mårtensson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch