Mittenälvsborg säger upp avtal med privata aktörer

28 jun 2013
Dela artikeln
Företagen Oral Care och 3D-Dentomed får inte fortsätta utföra munhälsobedömningar på invånarna i Mittenälvsborg efter årsskiftet.

Istället ska folktandvården ta över verksamheten.

Det beslutades vid ett möte i områdets hälso- och sjukvårdsnämnd, en av tolv hälso- och sjukvårdsnämnder i Västra Götalandsregionen.

Att ge uppdraget till folktandvården beräknas innebära en kostnad på runt tre gånger så mycket som avtalet med företagen. Men nämndens ordförande Maria Willner (S) anser att upphandlingen inte har gett önskat resultat. Genom att anlita folktandvården får nämnden ett större inflytande och kan prova nya sätt att arbeta, menar hon.

Oral Care och 3D-Dentomed har utfört munhälsobedömningarna i området runt Lerum, Alingsås, Herrljunga och Vårgårda sedan 2010 utan uttalade anmärkningar.

– Det är ingen kritik mot de som fått uppdraget, utan mer en självrannsakan hos nämnden, säger Maria Willner till Lerums Tidning på nätet.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch