Nu är hon certifierad allmäntandläkare
Certifieringsutbildningen i allmäntandvård har gett Helén Björmark fördjupade kunskaper över hela det odontologiska fältet. Foto: Magnus Westerborn

Nu är hon certifierad allmäntandläkare

Fördjupad kunskap 29 maj 2015
Dela artikeln
Helén Björmark är landets första certifierade allmäntandläkare. Hon examinerades i förra veckan efter en treårig utbildning i Örebro.

Certifieringsutbildningen i allmäntandvård är upplagd som en specialistutbildning men har gett Helén Björmark fördjupade kunskaper över hela det odontologiska fältet istället för inom ett begränsat område. Hon har lärt sig mer om diagnostik, tandhälsoarbete och sjukdomsbehandling på patienter i alla åldrar.

Hon började som CT-tandläkare hösten 2012 efter att ha jobbat sex år som tandläkare. Nu blir hon övertandläkare i allmäntandvård inom folktandvården i Örebro.

– Jag är nöjd med utbildningen. Framöver kommer jag att arbeta kliniskt kombinerat med utvecklingsarbete inom folktandvården. Jag kommer att jobba med vårdplanering, kvalitetsarbete och att ta fram riktlinjer, till exempel, säger Helén Björmark.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch