Nu spås fortsatt brist på tandläkare
Tandläkare kan se fram emot en god arbetsmarknad de närmsta tio åren enligt Arbetsförmedlingen. Foto: Colourbox

Nu spås fortsatt brist på tandläkare

Jobb 15 jan 2015
Dela artikeln
En god arbetsmarknad under 2015 och en fortsatt brist de närmsta tio åren. Det är Arbetsförmedlingens prognos för tandläkaryrket.

I sin årliga rapport skriver Arbetsförmedlingen att arbetsmarknaden för yrken inom hälso- och sjukvård generellt är god under 2015, inte minst tack vare kommuner och landstings gynnsamma ekonomiska läge. Jobbtillväxten ökar dock något mer hos de privata utförarna.

För tandläkare väntas arbetsmarknaden under 2015 bli god. Arbetsförmedlingen spår också en fortsatt brist på arbetskraft inom yrket de närmsta 5–10 åren. Detta trots att antalet utbildningsplatser har ökat och att allt fler utbildar sig utomlands.

Även tandhygienister spås en god arbetsmarknad under 2015 och förväntas möta låg konkurrens om jobben de närmsta åren.

För tandsköterskor är utsikterna ännu bättre. Höga pensionstal och låga utbildningstal ger en mycket stark arbetsmarknad för tandsköterskor de närmsta 5–10 åren, enligt Arbetsförmedlingen.

Läs hela Arbetsförmedlingens rapport Var finns jobben?

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch