Ny förening för egenföretagare
– Nu ser vi framåt. Jag tror att det blir enklare att driva tandläkarnas frågor inifrån Tandläkarförbundet än utifrån, säger Peter Franzén, ordförande i den nya föreningen Tandläkare – Egen verksamhet (TEV).

Ny förening för egenföretagare

7 jan 2013
Dela artikeln
Vid årsskiftet fick Sveriges Tandläkarförbund en ny riksförening för privattandläkare med egen verksamhet.

Den nya riksföreningen heter Tandläkare – Egen verksamhet (TEV). Peter Franzén, privattandläkare i Norrköping, är ordförande.

– Tandläkare som driver eget företag eller som har kostnadsställe i Praktikertjänst kan bli medlemmar i TEV. De som har en anställning hos något tandvårdsföretag kan inte bli medlem i vår förening, säger han.

Anställda privattandläkare (förutom de med kostnadsställe inom Praktikertjänst) måste gå med i Tjänstetandläkarna om de vill vara med i Tandläkarförbundet. Det är resultatet av en uppgörelse med Tjänstetandläkarna och var ett villkor för att TEV skulle få bli riksförening i Tandläkarförbundet.

Vill ha direktanslutning

– Den lösningen som vi har är inte den som vi privattandläkare ville ha. Vårt mål var – och är – medlemsanslutning direkt till Tandläkarförbundet. Men i dagsläget är det inte möjligt att nå en sådan lösning, säger Peter Franzén.

Läs en längre intervju med Peter Franzén i Tandläkartidningen nummer 1 2013 eller i Tandläkartidningen+.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch