Ny förening för privattandläkare bildad

29 nov 2012
Dela artikeln
En ny förening för privattandläkare har bildats. Den ansöker om att bli riksförening i Sveriges Tandläkarförbund i samband med förbundsmötet den 7 till 8 december.

Den nya föreningen heter Tandläkare – Egen Verksamhet (TEV). Ordförande är Peter Franzén, privattandläkare i Norrköping. TEV bildades den 16 november.

Bakgrunden är att Privattandläkarföreningen ombildades till branschorganisation för företagsmedlemmar 2011/2012. Det innebar att enskilda tandläkare i privat regi inte längre var medlemmar i Tandläkarförbundet.

För att ge dem möjlighet att tillhöra Tandläkarförbundet bildades tre tillfälliga avdelningar som administrerades av Tjänstetandläkarna.

Peter Franzén har varit ordförande i en av de tillfälliga avdelningarna.

TEV ska bli en fullvärdig riksförening i Tandläkarförbundet och ersätta de tillfälliga avdelningarna, är det tänkt.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch