Ny forskarskola söker forskare

30 nov 2012
Dela artikeln
En ny nationell forskarskola i klinisk odontologi söker forskare.

Sammanlagt 40 tandläkare och tandhygienister antas som doktorander i två omgångar. De första platserna annonseras ut i december och tillsätts under våren. De som får platserna får besked i slutet av april.

Doktoranderna kommer att forska vid olika lärosäten i landet. För att öka samarbetet mellan forskarna bildas ett nationellt nätverk. Ett antal internat kommer att ordnas för samtliga doktorander. Första kursmötet blir den 3 till 5 juni 2013.

Forskarskolan satsar på studier med större patientgrupper för att fylla kunskapsluckor inom klinisk odontologi. Hälsoekonomi blir ett viktigt inslag.

Forskarskolan blir upp till fem år lång. Parallellt med utbildningen kan doktoranderna arbeta kliniskt eller undervisa en dag i veckan.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch