Ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten
Karin Tegmark Wisell Foto: Lena Katarina Johansson

Ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten

Personnytt 28 okt 2021
Dela artikeln
Regeringen har utsett Karin Tegmark Wisell till ny generaldirektör för Folkhälsomyndigheten. Hon tillträder den 1 november 2021.

Karin Tegmark Wisell, som vi under pandemin ofta sett framträda på Folkhälsomyndighetens pressträffar, är disputerad läkare och har lång erfarenhet av att arbeta med folkhälsofrågor senast som biträdande statsepidemiolog och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten.

Hon har tidigare bland annat ansvarat för Smittskyddsinstitutets arbete med fortsatt tillgång till effektiva antibiotika och övervakningen av antibiotikaresistens. Sedan Folkhälsomyndigheten bildades 2014 har hon ingått i myndighetens ledning som chef för avdelningen för mikrobiologi.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch