Ny riksförening för privattandläkare startas

7 nov 2012
Dela artikeln
En ny riksförening för privattandläkare bildas. Stadgarna ska godkännas vid Tandläkarförbundets förbundsmöte den 7 till 8 december.

Tandläkare i enskild sektor kan då tillhöra en riksförening för egna företagare och och därmed bli medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund.

2011/2012 ombildades Privattandläkarföreningen till branschorganisation för företagsmedlemmar. Det innebar att enskilda tandläkare i privat regi inte längre var medlemmar i Sveriges Tandläkarförbund.

För att ge dem möjlighet att tillhöra Tandläkarförbundet bildades tre tillfälliga avdelningar som administrerades av Tjänstetandläkarna. Drygt 1 400 privattandläkare har gått med i de tillfälliga avdelningar, men många har avvaktat den permanenta lösningen.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch