Ny sajt lanseras för prisjämförelser

Jämförelsetjänst 13 apr 2018
Dela artikeln
Svårigheten för konsumenter att jämföra tandläkarpriser gav Patrick Thomenius idén till en jämförelsesajt. Tio tandvårdsaktörer har hittills anmält sina priser till sajten.

Det var Patrick Thomenius egna erfarenheter av att försöka jämföra priser vid valet av tandläkare som gav idén till en jämförelsesajt för tandläkarpriser. I början av mars lanserade han därför tandlakarpriser.se, en sajt han själv byggt.

Priserna har samlats in från kliniker via mejl eller från deras webbplatser i de fall prislistor finns där. Tandläkare kan också själva höra av sig och lämna prisuppgifter till sajten. I nuläget finns priser från ett tiotal kliniker i Stockholmstrakten på sajten.

– En del har inte svarat, men många av de tillfrågade klinikerna har varit positivt inställda.

Målet är att ha prisuppgifter från kliniker i storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö. Patrick Thomenius vill också utveckla informationen vidare med en sorteringsfunktion utifrån kundomdömen från exempelvis Google My Business. På sajten finns också information om tandvårdsstödet och tandvårdsförsäkringens utformning.

– Jag har varit noga med att det ska vara korrekt information från säkra källor som Försäkringskassan och Vårdguiden 1177, säger han.
Prisuppgifterna kommer att uppdateras i takt med att nya prislistor för 2019 finns klara.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) har sedan tidigare, utifrån ett regeringsuppdrag, aviserat lanseringen av prisjämförelsesajten tandpriskollen.se till våren 2018. Det projektet ska slutrapporteras i juni 2018, enligt TLV:s hemsida.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch