Ny storklinik öppnas i Lund
Leendecentralen ligger intill Lunds centralstation. Foto: Wihlborgs

Ny storklinik öppnas i Lund

Nya lokaler 3 apr 2018
Dela artikeln
Nästa månad öppnar Folktandvården Skåne AB en ny klinik i Lund. På två våningar ryms 38 behandlingsrum för allmän- och specialisttandvård. Det blir även kontor och lokaler för forskning och undervisning i samma byggnad.

Huset ligger intill tågstationen i Lund och folktandvårdens nya lokaler, på sammanlagt uppåt 5 000 kvadratmeter, kallas därför Leendecentralen.

Den 15 maj öppnas kliniken. Den ersätter bland annat en allmäntandvårdsklinik i Lund där ett 40-tal anställda i dag arbetar. I de nya lokalerna blir det både allmäntandvård på bokade tider, akuttandvård och specialisttandvård.

Folktandvården Skånes huvudkontor kommer så småningom också att flytta från Malmö till de nya lokalerna i Lund. Även utbildning och forskning får plats under samma tak.

På sikt kommer totalt cirka 150 personer att arbeta på Leendecentralen. Folktandvården Skåne AB har sammanlagt runt 1400 anställda på drygt 40 orter i Skåne.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch