Ny tandvårdsdirektör utsedd i Västra Götalandsregionen
Ann-Charlotte Sundelin

Ny tandvårdsdirektör utsedd i Västra Götalandsregionen

Ny tandvårdsdirektör 26 sep 2017
Dela artikeln
Ann-Charlotte Sundelin har utsetts till ny tandvårdsdirektör i Västra Götalandsregionen. Den 8 januari 2018 efterträder hon Gunnar Eriksson som går i pension.

I dag är Ann-Charlotte tandvårdschef för specialisttandvården inom Folktandvården Västra Götaland. Nu blir hon chef för hela tandvårdens cirka 3100 medarbetare.

Grattis till nya jobbet. Vad lockade dig att ta det?

– Tack. Jag har varit i organisationen i många år, har arbetat som chef på olika nivåer och operativt som klinikchef. Nu får jag ett mer strategiskt arbete och det ser jag fram emot.

Vilken är den största utmaningen att ta itu med?

– Just nu är bemanningen vår största utmaning, det är stor brist på tandhygienister. Efterfrågan har ökat och det utbildas för få. Sen behöver vi se hur vi kan använda den digitala utvecklingen på bästa möjliga sätt med till exempel distanskonsultationer för att komma närmare patienten.

Har du fått något särskilt uppdrag?

– Nej inte ännu, jag tillträder ju först den 8 januari nästa år. Det första jag ska göra är att prata med medarbetare o klinkchefer ute i organisationen och bilda mig en uppfattning om vad som behöver göras.

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch