Ny utredning av tandvårdssystemet
Den 8 mars 2018 beslutade regeringen att ge en särskild utredare i uppdrag att utreda och lämna förslag till hur tandvårdssystemet kan utvecklas för att bli mer resurseffektivt och jämlikt. Foto: Colourbox

Ny utredning av tandvårdssystemet

Ojämlik tandhälsa 8 mar 2018
Dela artikeln
Regeringen har gett en särskild utredare i uppdrag att titta på hur tandvårdssystemet kan bli mer jämlikt.

Utredningen ska titta på till exempel skillnader i tandhälsa, hur tandvården skulle kunna bli mer jämlik, prissättningens inverkan och hur systemet ska bli mer förutsägbart.

Syftet är att minska skillnader i tandhälsa och att gynna förebyggande tandvård.

– Idag skiljer sig tandhälsan mellan olika grupper i samhället. Har du det gott ställt så har du också bättre och friskare tänder. Nu ser vi över hur vi kan ta nästa steg för en mer jämlik tandvård, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

Tidigare riksdagsledamoten Veronica Palm är utsedd att leda utredningen.

– Det känns väldigt roligt och viktigt att få leda den här utredningen om en mer jämlik tandhälsa. Jag ser fram emot att göra ett grundligt arbete där vi kan hitta lösningar för att utrota ojämlikheten i tandhälsa och säkerställa att alla har råd att gå till tandläkaren, säger hon i ett pressmeddelande.

Uppdraget ska redovisas den 1 mars 2020.

Läs hela kommittédirektivet på regeringens hemsida

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch