Klart med ny vd för Folktandvården Sörmland

7 feb 2013
Dela artikeln
Efter den tidigare misslyckade rekryteringen av vd till folktandvårdsbolaget i Sörmland har man efter en ny rekryteringsomgång nu enat sig om vem som ska ta över rodret efter Sverre Berglund; det blir nuvarande personalchefen Peter Vrager.

Rekryteringen av ny vd startade redan i höstas. Ett företag anlitades för att rekrytera en ny vd. Men det gick inte riktigt som det var tänkt; fackrepresentanterna från både Saco och Vision, före detta SKTF, motsatte sig en av kandidaterna, men bolagets styrelse gick ändå vidare och skrev ett anställningskontrakt med denna person.

Senare ångrade sig styrelsen; man ansåg att de referenser man fått från den nyanställda vd:n inte var helt i överensstämmande med verkligheten. Riktigt vad som inte stämde i referenserna har Tandläkartidningen tidigare försökt att få fram. I media nämndes att den nya vd:n skulle ha ljugit om sina referenser.

– Att det skulle ha varit fråga om lögner har jag tidigare gått ut och dementerat. Det som hände var att det kom in uppgifter som fick styrelsen att göra en annan bedömning av den tilltänkta vd:n, sade Lilian Sjölund, ordförande i folktandvårdsbolaget, till Tandläkartidningen för en tid sedan. Hon ville inte gå in på vad detta var för uppgifter.

Den misslyckade rekryteringen ledde till att den ratade vd:n fick 1,5 miljoner kronor i skadestånd. Följden blev också att både ordförande och vice ordförande i bolagsstyrelsen avgick.

Men nu har rekryteringen av ny vd äntligen rotts i land. Peter Vrager, personalchef vid folktandvården, tillträder tjänsten i sommar. Förordnandet är på tre år.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch