Ny webbplats visar vägen till legitimation

Information 1 mar 2016
Dela artikeln
Socialstyrelsen har lanserat en ny webbplats som ska underlätta för utländska tandläkare att ansöka om svensk legitimation.

Webbplatsen innehåller information om vad som krävs för att få arbeta i Sverige och listar vägen till svensk legitimation steg för steg. Syftet är att fler ska skicka in kompletta handlingar direkt.

– I och med den nya webbplatsen hoppas vi att informationen blir enklare och tydligare. På så sätt blir det lättare att göra rätt från början och handläggningstiden kortas, säger Pernilla Ek, enhetschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Webbplatsen riktar sig till personer som är utbildade inom ett legitimationsyrke utanför EU och EES. Informationen finns på svenska, engelska och arabiska.

http://legitimation.socialstyrelsen.se/sv/utbildad-utanfor-eu-och-ees

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch