Nya miljoner för snabbare validering

Halverad väntetid 26 maj 2015
Dela artikeln
Socialstyrelsen får tio miljoner kronor av regeringen för att snabba på valideringen av utländsk vårdpersonals legitimationer.

Det ekonomiska tillskottet ska bland annat gå till att anställa fler handläggare på myndigheten. Uppdraget är att redan under 2015 halvera handläggningstiden för prövning av utländsk utbildning från länder utanför EU/EES.

– Idag är handläggningstiderna alldeles för långa och många gånger en flaskhals för hälso- och sjukvårdspersonal med utländska utbildningar och legitimationer. Med den här åtgärden kan vi snabbare få människor i arbete, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström i ett pressmeddelande.

Tidigare i år fick Socialstyrelsen 8,6 miljoner kronor för att täcka kostnader för de kurser och prov som Socialstyrelsen har i uppdrag att anordna för utländsk vårdpersonal som ansöker om svensk legitimation.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch