Nya tandläkare mest nöjda med Malmös utbildning
På flera områden var de tandläkare som var utbildade i Malmö mer positiva än tandläkarna från de andra studieorterna.

Nya tandläkare mest nöjda med Malmös utbildning

Undersökning 9 nov 2016
Dela artikeln
Nya tandläkare utbildade i Malmö är mer nöjda med sin utbildning än kollegor utbildade i Göteborg, Stockholm och Umeå. Det visar enkätundersökningen Framtidens tandläkare.

Framtidens tandläkare är en stor enkätundersökning som har gjorts vart tredje år sedan 2001 på uppdrag av Sveriges Tandläkarförbund.

Tandläkare med svensk utbildning som legitimerades 2013 till 2015 fick frågan ”I vilken utsträckning tycker du att du var förberedd för att arbeta självständigt som tandläkare efter slutförd grundutbildning med avseende på klinisk färdighetsträning?”

59 procent av tandläkarna utbildade i Malmö svarade ”i mycket stor utsträckning”. Bara nio procent av tandläkarna utbildade i Göteborg gav samma svar. I Stockholm var andelen tio procent och i Umeå 37 procent.

De flesta andra svarade att de i ”ganska stor utsträckning” var förberedda för att arbeta självständigt. De få som inte kände sig förberedda för att arbeta självständigt utbildades huvudsakligen i Göteborg och Stockholm.

Andra frågor ställdes om den kliniska färdighetsträningen i olika ämnen. På sex av nio områden var tandläkarna utbildade i Malmö mer positiva än tandläkarna från de andra studieorterna.

Läs Tandläkarförbundets rapport om undersökningen på förbundets hemsida.

En längre artikel om undersökningen har publicerats i Tandläkartidningen nummer 12 2016.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch