Nytt centrum för äldretandvård försenas

9 apr 2013
Dela artikeln
Stockholm får ett nytt centrum för äldretandvård: Akademiskt centrum för äldretandvård (ACT).

Verksamheten skulle startas i maj, men starten skjuts nu upp till augusti. ACT:s lokaler kommer att ligga på Stockholms sjukhem på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Förutom att ta emot patienter kommer ACT att bedriva forskning och utbildning. Målet är att förbättra äldres tandhälsa och tandvården för äldre.

ACT vill öka kunskapen om hur allmänsjukdomar och behandlingen av allmänsjukdomar påverkar den orala hälsan och tvärtom.

Det handlar exempelvis om hur nutrition, kroniska inflammationssjukdomar i munnen och munnens mikrobiologiska miljö påverkar hälsan hos äldre.

Bakom ACT ligger Stockholms läns landsting, Karolinska institutet, Folktandvården Stockholms län AB och Stiftelsen Stockholms sjukhem.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch