Nytt stöd för arbetsmiljöarbete

Arbetsmiljö 19 okt 2017
Dela artikeln
Med ett nytt digitalt verktyg vill Arbetsmiljöverket göra det enklare att se skillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmiljö.

Arbetsmiljöverket vill göra det enklare att se skillnader mellan mäns och kvinnors arbetsmiljö. Detta eftersom man vet att arbetsmiljön ofta är sämre på arbetsplatser där kvinnor är i majoritet. I det nya digitala verktyget, Organisera för en jämställd arbetsmiljö, kan man jämföra två olika verksamheter inom samma organisation genom att svara på frågor om bland annat kommunikation, ledning, krav och resurser. Tanken är att hitta olikheter och diskutera med personalen vad man kan förändra för att förebygga ohälsa. I materialet finns också fördjupningsmaterial med färdiga exempel och diskussionsfrågor.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch