Omorganisation inom folktandvården i Örebro

11 feb 2013
Dela artikeln
Allmän- och specialisttandvården i Örebro organiseras om; nu införs ett led med verksamhetschefer.

Tidigare bestod allmäntandvårdens organisation av fyra områden med 80-105 medarbetare. Nu blir allmäntandvården ett område, de 21 klinikerna blir 11 enheter med en verksamhetschef för varje enhet. I Örebro har man inte haft klinikchefer utan områdeschefer för flera kliniker; dessa områdeschefer blir kvar.

Enligt tandvårdsdirektör Göran Stegersjö genomförs förändringen för att skapa större närhet mellan verksamhetscheferna och tandläkarna, tandhygienisterna och tandsköterskorna.

Inom specialisttandvården genomförs samtidigt det omvända förfarandet; där finns sedan tidigare en verksamhetschef, men nu tillsätts i stället en områdeschef.

Rent formellt infördes omorganisationen den första januari. Man är nu mitt inne i rekryteringen av nya verkasmhetschefer.
De som får tjänsterna ska ha odontologisk bakgrund, men inte nödvändigtvis vara tandläkare.

– Den odontologiska kompetensen är naturligtvis viktig, men de ska också ha kompetens för att vara bra chefer, säger Göran Stegersjö.

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch