Pandemi, lagar och legitimationer i topp
Tandläkartidningens etikmaterial fortsätter att vara bland det mest lästa på webbplatsen. Att läsa om sådant som har gått snett inom tandvården är ett bra sätt att förebygga att du gör samma fel. Illustration: Colourbox

Pandemi, lagar och legitimationer i topp

Topplista 4 jan 2022
Dela artikeln
Indragna legitimationer, nya riktlinjer, tandvårdsutredningen, och så pandemin. Det är det ni har läst mest om på tandlakartidningen.se under år 2021.

Även under år 2021 har artiklar om pandemin varit mycket läst på webbplatsen. Bland det som publicerats under året är det dock etikmaterialet som ni har läst allra mest. Liksom tidigare år ser vi att indragna legitimationer är något som får många att reagera. I år var det två artiklar om detta som toppade listan.

Annat som väckt intresse är de nya riktlinjerna för tandvården och utredningen om jämlik tandhälsa. Här är hela topp 10-listan över mest lästa nyheter år 2021:

  1. Oseriösa tandläkare blir av med legitimationen
  2. Nio tandläkare har förlorat legitimationen i år
  3. Tandvården får nya riktlinjer
  4. Pandemilagen berör inte tandvården
  5. Tandläkare får kritik för dålig protetik
  6. Veronica Palm: tandundersökning ska kosta 200 kronor
  7. Covid-19: Detta gäller på jobbet
  8. Här är årets bästa tandläkarstudenter 2021
  9. Osäkerhet kring nya lagen om injektionsbehandlingar
  10. Försäkringskassan kräver tillbaka pengar

 

Bland vårt vetenskapliga material var det artikeln ”Hur ska rotbehandlingar utföras och dokumenteras?” som lästes mest. Många var även intresserade av ”Diabetes och karies – Så kan tandvården minska sjukdomsutveckling” och ”Oral hälsa hos barn i socialt utsatta områden”.

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch