Papperskorgen nästa för Borgs 3:12-förslag

24 jun 2013
Dela artikeln
Lagrådet ger regeringen bakläxa om de så kallade 3:12-reglerna. "Det är glädjande att våra och andras synpunkter har tagits på allvar", kommenterar Carola Lemne, vd på Praktikertjänst, i ett pressmeddelande.

För några månader sedan kom finansminister Anders Borg med förslag om förändringar i 3:12-reglerna. Reglerna styr beskattningen för delägare i fåmansföretag.

Praktikertjänst var ett av de företag som gick till skarpt angrepp mot Borgs förslag. Enligt Praktikertjänst skulle förslagen innebära en koncentration av ägandet och makten över vårdföretag. Ett eller flera kapitalstarka ägare skulle som en konsekvens kunna driva vårdbolag med betydligt gynnsammare beskattning än om samma företag drev av anställda eller utövande praktiker. Ett 90-tal av Praktikertjänst mottagningar skulle vara i fara om förslagen gick igenom.

Nu går lagrådet emot finansministern. Lagrådet anser att förslagen inte är tillräckligt väl underbyggda.

– Med ett så skarpt yttrande utgår jag från att regeringen inte kan göra något annat än att dra tillbaka förslagen, säger Carola Lemne.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch