Patientsäkerhet och äldretandvård i fokus

9 aug 2011
Dela artikeln
Årets odontologiska riksstämma hålls i Älvsjö den 17 till 19 november. Det blir tre fokusämnen: patientsäkerhet, tandvård för äldre och dentoalveolär kirurgi.

Med hjälp av fokusämnena blir ”nya” riksstämman både bred och aktuell, tycker Andreas Cederlund, ny ordförande i riksstämmenämnden.

Det blir en blandning av symposier, föredrag, workshops och andra arrangemang som vänder sig till tandläkare och även övriga yrkesgrupper inom tandvården.

– Odontologisk Riksstämma är unik. Det vetenskapliga programmet blandar forskning och kliniska tillämpningar. Produktmässan är ett viktigt komplement. Kombinationen gör riksstämman till en social mötesplats där man träffar kolleger och gamla kurskamrater, lär sig något nytt och köper något till kliniken, säger Andreas Cederlund.

Extra satsning på lördag
I år blir det en särskild satsning på lördagens vetenskapliga program. Programmet täcker årets tre fokusämnen, plus lite till, berättar Andreas Cederlund.

Nytt för i år är att det blir möjligt att lösa en endagsbiljett för lördagen. Då kan tandläkare som inte vill stänga praktiken och de som inte får ledigt från jobbet eller skolan möjlighet att ändå vara med på stämman.

Läs mer om Andreas Cederlund, ny ordförande i riksstämmenämnden, i Tandläkartidningen nummer 10 2011.

Mer information om årets odontologiska riksstämma finns på Tandläkarförbundets hemsida:
http://www.tandlakarforbundet.se/riksstamman/allman-information.aspx

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch