Per Rehnberg lämnar Colosseum Smile
– Jag kommer inte ta ledigt och vill fortsätta i tandvårdsbranschen, men vad det blir kan jag inte säga idag, uppger Per Rehnberg.

Per Rehnberg lämnar Colosseum Smile

Jobb 19 maj 2015
Dela artikeln
Per Rehnberg slutar som vd och koncernchef på Colosseum Smile. Det överraskande beskedet kom på tisdagseftermiddagen.
– Jag vill lämna över till nya krafter, säger Per Rehnberg till Tandläkartidningen.

– Det har varit tre intensiva och spännande år med Colosseum Smile, då företaget dubblat omsättningen och antalet anställda. Nästa fas blir att bygga upp nya strategier, ett arbete jag nu varit med om i ledningen både för Praktikertjänst och Colosseum Smile och jag känner att jag vill lämna över till nya krafter, säger Per Rehnberg.

– Vi lämnar varandra i god ton och jag tycker vi hittat en lösning som jag är mycket nöjd med.

Mer om bakgrunden till beslutet eller om vad han ska göra nu vill Per Rehnberg inte avslöja.

– Jag kommer inte ta ledigt och vill fortsätta i tandvårdsbranschen, men vad det blir kan jag inte säga idag. Jag är tandläkare i botten, men tror inte att jag inom överskådlig framtid återvänder till det jobbet, säger han.

Per Rehnberg uppger dock att han under den närmaste tiden kommer att stå till förfogande för Colosseum Smile, bland annat som projektledare för uppbyggnaden av en ny klinik i Stockholm.
Och eftersom hans avtal med Colosseum Smile innehåller en klausul om karantän, kan han inte direkt ta ett jobb hos en konkurrent i tandvårdsbranschen.

Det blir David Helldén som tar över som tillförordnad koncernchef och vd efter Per Rehnberg.

Det verkar ha varit ett snabbt beslut som ligger bakom Per Rehnbergs avgång?

– Jag fick beskedet för ungefär en vecka sedan, men styrelsen och Pelle har haft en diskussion om saken en tid. Men i den har jag inte varit med så jag vet inte i detalj hur den har gått, säger David Halldén.

Du och Per Rehnberg jobbar väl ihop dagligdags, har du inte haft någon kännedom om detta?

– Jag har inte anat något, faktiskt inte.

Finns det någon konflikt eller missnöje från ägare eller styrelse bakom att Per Rehnberg slutar?

– Det är inte min upplevelse alls.

Betyder förändringen på koncernchefsposten någonting för bolagets strategi?

– Vi förändrar inte strategin, men vi kommer ytterligare att jobba på att få ihop de svenska och norska delarna av företaget, avslutar David Halldén.

Bolaget Colosseum Smile Group förändrar inte bara på vd-posten utan byter också styrelseordförande när norske bolagstungviktaren Amund Skarholt tar över klubban.

Per Rehnberg gick till vd-jobbet på norska tandvårdskedjan Colosseum 2011 efter fem år som affärsområdeschef för tandvården på Praktikertjänst.

Några år senare var han som vd för Colosseum själv med och genomförde sammanslagningen med Smile, ett samgående som i ett slag bildade landets näst största tandvårdskoncern. Colosseum Smile har i dag 24 kliniker i Sverige, 13 i Norge och 3 i Danmark. 2014 hade företaget 800 anställda och omsatte 870 miljoner kronor.

Text: Örjan Björklund, Lars Hugo

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch