Poppis att bli tandläkare

Utbildning 10 maj 2019
Dela artikeln
Över tusen personer har sökt till höstens tand­läkar­utbildningar. Två av tre sökande är kvinnor och tre av fyra sökande personer är under 25 år.

1 238 personer har tandläkarutbildningarna i Göteborg, Stockholm och Malmö som förstahandsval i höst. Det är något fler än förra hösten, då 1 190 personer sökte till tandläkarutbildning i första hand.

Flest har sökt till programmet i Stockholm, 628 personer, jämfört med 306 respektive 304 i Göteborg och Malmö.

Drygt två av tre sökande är kvinnor. I Göteborg och Stockholm är andelen kvinnor något högre. De flesta, tre av fyra, är under 25 år. Tre procent av de sökande saknar svenskt personnummer. I Malmö är andelen utan svenskt personnummer något högre: 4,5 procent.

Totalt finns 198 utbildningsplatser vid tandläkarprogrammen: 47 vid Göteborgs universitet, 90 vid Karolinska Institutet och 61 vid Malmö universitet. Alla lärosäten gör dock ett överintag, så totalt antas cirka 275 personer.

Källa

Text: Anna Norberg

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga in.
redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch