Praktikertjänst säger nej till EQT

8 mar 2013
Dela artikeln
Praktikertjänst säger nej till riskkapitalföretaget EQT. En majoritet av Praktikertjänsts aktieägare vill inte ha EQT som ägare.

EQT ville köpa Praktikertjänst koncernen och lade ett indikativt bud på 1 000 kronor per aktie. Dagens värde är runt 185 kronor.

Praktikertjänsts styrelse fick budet strax efter sommaren och utvärderade förslaget under hösten. Sedan rekommenderade styrelsen aktieägarna att tacka nej, och så har det också blivit.

Praktikertjänst behåller istället den nuvarande ägarmodellen som bygger på att självständiga praktiker äger bolagets aktier.

Runt 60 procent av Praktikertjänsts ägare är tandläkare, och de äger också majoriteten av aktierna. Övriga ägare är exempelvis tandtekniker, läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch