Premiär för Global Osseointegration Day

Event 29 apr 2021
Dela artikeln
Den första Global Osseointegration Day kommer att hållas den 3 maj, på Per-Ingvar Brånemarks födelsedag, mannen som myntade begreppet osseointegration.

Den första Global Osseointegration Day går av stapeln den 3 maj, som också är Per-Ingvar Brånemarks födelsedag. Förhoppningen är att det ska bli en årlig tradition.

Han har kallats osseointegrationens fader. Läkaren Per-Ingvar Brånemark (1929-2014) behandlade den första patienten med implantat redan 1965, resten är historia men det dröjde till 1980-talet innan tandläkarkåren accepterade att behandlingsmetoden var tillräckligt framgångsrik.

Föreläsare på premiären är svensken Tomas Albrektsson, professor emeritus, avdelningen för biomaterialvetenskap, Göteborgs universitet och Odontologiska fakulteten, Malmö universitet. Han har varit aktiv inom osseointegrationsforskning sedan han anslöt sig till Brånemarks forskarlag 1967.

Initiativet till Global Osseointegration Day kommer från EAO (european Association of Osseointegration) och ACP (American Center for Physics).

Text: Hilda Zollitsch

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch