Procast Media misstänks för brott

25 feb 2013
Dela artikeln
Grovt bokföringsbrott, grovt svindleri, grovt bedrägeri och insiderbrott. Det är brotten som Ekobrottsmyndigheten misstänker beslutsfattare i företaget Procast Media för.

– Vi har en del långa förhör framför oss. Jag hoppas hinna med ett åtalsbeslut före sommaren, säger Pontus Hamilton, åklagare på Ekobrottsmyndigheten.

När utredningen avslutas, sammanställs ett förundersökningsprotokoll. Han tror att det blir åtal. I så fall blir det huvudförhandling i tingsrätten tidigast i höst.

Procast Media drev Dentvision, en televisionskanal för väntrum. Företaget gick i konkurs i mars 2011.

Hundratals tandläkare lovades väntrumstelevision gratis, men de tvingades betala månadshyror till finansbolag för monitorer och utrustning. Utrustningen skulle enligt avtal subventioneras till 100 procent av Procast Media, men ersättningen uteblev.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln
Taggar:

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch