Regeringen får bakläxa om tandvårdsstödet

13 feb 2013
Dela artikeln
Regeringen kan tvingas göra förändringar i tandvårdsstödet, detta sedan majoriteten i riksdagens socialutskott ställt sig bakom den kritik som Riksrevisionen tidigare riktat mot stödet.

Förra året kom Riksrevisionen med en kritisk rapport om tandvårdsstödet. Det har inte fungerat fullt ut som det var tänkt; många känner inte till tandvårdsbidraget, högkostnadsskyddet eller vad det kostar att gå till tandläkaren.

I rapporten rekommenderade Riksrevisionen regeringen att se över det allmänna tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet så att målet med tandvårdsstödet uppnås.

Rapporten har diskuterats i riksdagens socialutskott, och där har nu de rödgröna och Sverigedemokraterna enats om att stödja Riksrevisionens rekommendationer.

Riksdagen kommer att diskutera tandvårdsstödet den 21 februari.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln
Taggar:
  1. Kommentar från www.odonto.se 16 februari 2013:

    Det är återigen ett politiskt spel, kampen om rösterna, enligt min åsikt.
    Det får läsarna att tro att den borgerliga regeringen har gjort tandvårdsförsäkringen sämre. Men det stämmer inte. Den gamla tandvårdsförsäkringen under röd-grönas tid var mycket sämre. Nu har patienternas ett bättre och högre högkostnadsskydd. Sedan kan man alltid diskutera nuvarande reformen och dess begränsningar, men jämför man med den röd-grönas, är den nuvarande bättre för patienterna.

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch