Sådan är vår vanligaste sajtbesökare
Trafiken på tandlakartidningen.se har ökat rejält det senaste året. Många av besökarna är tandläkare.

Sådan är vår vanligaste sajtbesökare

9 maj 2014
Dela artikeln
Är du tandläkare, mellan 21 och 35 år gammal, jobbar i offentlig verksamhet, och läser även Tandläkartidningen på papper? Då är du en typisk besökare på tandlakartidningen.se.

I varje fall enligt resultatet av den webbundersökning vi precis har genomfört. Av dem som svarat på den superkorta enkäten är 60 procent tandläkare och 16 procent studenter. Även tandhygienister, tandsköterskor, lärare/forskare och tandtekniker finns representerade bland de svarande.

– Det känns kul att tidningens primära målgrupp, tandläkarna, i allt högre utsträckning hittar till oss på webben. Samtidigt är det glädjande att vi är relevanta även för andra grupper inom tandvården, säger Tandläkartidningens chefredaktör Örjan Björklund.

21–35-åringar utgör en dryg tredjedel av besökarna men 30 procent av de som svarade är 50–65 år gamla.

Trafiken ökar

Antalet besök på tandlakartidningen.se har ökat det senaste året. Under januari till och med april i år gjordes 30 procent fler besök på sajten än under samma period 2013.

Liksom papperstidningen kommer tandlakartidningen.se att göras om. Planen är enligt Örjan Björklund att besökarna ska möta en ny sajt efter sommaren.

Text: Linda Persson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch