Siktar högt
Robin Radamson känner sig trygg i rollen som allmäntandläkare. Nu vill han bli protetiker. Foto: Janet Suslick

Siktar högt

Porträtt 26 sep 2017
Dela artikeln
Målet är att bli specialist. I oktober ger Robin Radamson sig in i protetikens värld på heltid när han börjar en meriteringstjänst i Uppsala. Formella meriter är viktiga, men personliga egenskaper är viktigare, tror han.

Robin Radamson har varit nischtandläkare i protetik i Stockholm och assistenttandläkare vid Centrum för oral rehabilitering i Norrköping. Han har också jobbat inom allmäntandvården och akuttandvården.

Parallellt med jobb på flera olika orter har han gått många kurser och varit aktiv i Tandläkarförbundets kursverksamhet.

Nu är han förväntansfull och ser fram emot att börja i Uppsala. Den här gången hoppas han på att kunna stanna. Det är en meriteringstjänst på heltid som han har fått, men sedan hoppas han komma in på specialistutbildningen i protetik i Uppsala.

Jämfört med för några år sedan känner han sig mogen och redo att ta sig an uppgiften.

– Nu känner jag mig trygg i rollen som allmäntandläkare och även på en protetikavdelning när jag får den stöttning jag behöver. Jag har utvecklats mycket och gjort många behandlingar, säger han.

– Direkt efter tandläkarutbildningen trodde jag att jag kunde det mesta, men jag insåg redan första veckan hur lite jag kunde. Det har blivit många svåra fall, och inte minst det psykologiska omhändertagandet är viktigt.

Läs mer om Robin Radamson i Tandläkartidningen nummer 11 2017, ute runt 28 september.
Janet Suslick

Robin Radamson

ÅLDER: 30 år.

JOBB: Börjar på Specialisttandvården Kaniken i Uppsala i oktober.

UTBILDNING: Tandläkarexamen, KI, 2012. Nischtandläkare i protetik, 2015, Folktandvården Stockholm.

FAMILJ: Föräldrar och syster i Stockholm.

FRITID: Resor, friluftsliv, löpning, fotboll, vänner och familj.

PÅ NATTDUKSBORDET: Leif G W Perssons deckarserie.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Just nu uppdaterar vi systemet. Om problemen med inloggning kvarstår om ett dygn, kontakta webbredaktören.redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch