Skånska kliniker värvar tillbaka patienter

13 aug 2013
Dela artikeln
I höstas sålde Folktandvården Skåne sju små kliniker. De nya ägarna får jobba aktivt för att värva patienter.

I maj 2012 beslutade Region Skånes regionstyrelse att ”samlokalisera” en rad kliniker. Det innebar i praktiken att nio mottagningar skulle stängas och att verksamheten skulle tas över av större mottagningar.

De mottagningarna som folktandvården inte ville ha kvar lades ut till försäljning. Det gällde folktandvårdens lokaler i Degeberga, Tyringe, Smygehamn, Lönsboda, Bjärnum, Veberöd, Fjälkinge, Ljungbyhed och Örkelljunga.

Närtandvården Tyringe är det nya namnet på folktandvårdens gamla klinik vid vårdcentralen i Tyringe. Tim Anle, tidigare tandläkare på folktandvården i Perstorp, köpte kliniken i mitten av november för 500 000 kronor.

– Folktandvården flyttade över patienterna och journalerna till en annan klinik innan vi tog över, så det fanns inga patienter. Vi har annonserat och gjort utskick för att få tillbaka dem, berättar han.

Om beslutet att starta eget säger Tim Anle:

– Det är roligt att bestämma själv.

Läs mer om hur det har gått för de andra klinikerna i Tandläkartidningen nummer 9 2013 eller i Tandläkartindingen+.

Text: Janet Suslick

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Om du har problem att logga in kontakta webbredaktören. redaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.
Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch