Smile köper Thea

28 jun 2011
Dela artikeln
Tandvårdskedjan Smile tar över Thea Tandhälsas samtliga sex kliniker. Efter övertagandet kommer Smile att ha totalt 15 kliniker på 13 orter och med nästan 100 000 patienter.

– Det vi nu ser är en konsolidering av tandvårdsmarknaden, det vill säga att tandvårdskedjorna blir fler och allt större och de små klinikerna färre. På sikt kommer förmodligen tandvårdsmarknaden att utvecklas på samma sätt som skett inom sjukvården, där det i dag finns några få men stora privata aktörer, säger David Halldén, vd för Smile.

Smile startades 2006 och har vuxit från en omsättning på 35 miljoner kronor 2008 till en prognostiserad omsättning på omkring 150 miljoner kronor utan förvärvet av Thea inräknat. Förvärvet av Thea beräknas höja omsättningen med ytterligare 100 miljoner kronor och Smile blir därmed landets största privata tandvårdskedja, om man räknar bort Praktikertjänst, som enligt David Halldén inte har samma enhetliga koncept på sina kliniker.

Men enligt David Halldén innebär inte nyförvärvet av Thea ett slut på expansionsplanerna.

– Innan utgången av 2013 räknar jag med att vi kommer att ha cirka 30 kliniker.

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch