Snabbt beslut om ny generaldirektör

4 jun 2012
Dela artikeln
Regeringen har bråttom med att tillsätta en generaldirektör för den nya tillsynsmyndigheten. Redan den 7 juni ska ansökan till tjänsten vara inne.

För bara två och en halv vecka sedan presenterade regeringens utredare Stefan Carlsson förslag på att tio myndigheter ska bantas till fyra inom vård och omsorgsområdet. Förslaget innebär bland annat att den tillsyn som i dag utförs inom Socialstyrelsen, Läkemedelsverket, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket och Folkhälsoinstitutet, läggs ihop till en separat myndighet. Enligt utredaren bör myndigheten få större resurser för tillsyn inom vården och omsorgen än vad som är fallet med dagens fyra myndigheter.

Utredaren Stefan Carlsson föreslog i sin utredning att utannonseringen av generaldirektörstjänsterna skulle ske i höst, men regeringen vill gå snabbare fram – åtminstone när det gäller generaldirektören för den nya tillsynsmyndigheten, och vill nu ha in ansökningarna senast den 7 juni.

Den nye generaldirektören ska placeras i regeringskansliet för att där förbereda och göra klart för den nya myndigheten, som ska inleda sin verksamhet den 1 juni 2013.

 

Text: Mats Karlsson

Dela artikeln

Kommentera artikeln:

Endast du som är medlem i Tandläkarförbundet eller prenumerant på Tandläkartidningen kan kommentera artiklarna. För att göra det måste du logga in. Därefter måste du ange ditt namn och din mejladress.

Kontakta webbredaktören om du har problem att logga inredaktionen@tandlakartidningen.se. Skicka inte ditt personnummer. Det räcker med ditt namn och din adress.

Senast publicerat

Tandläkartidningens veckonyhetsbrev
Copyright © Tandläkartidningen 2014 | Österlånggatan 43
Box 1217 | 111 82 Stockholm
Telefon 08-666 15 00 | redaktionen@tandlakartidningen.se
Ansvarig utgivare: Hilda Zollitsch